Kuuma keitto tuo lämpöä syksyyn
Kukkakaalista ja linsseistä syntyy lämmittävä syksyinen keitto, joka saa mukavasti potkua mausteista. Keitä ja nauti!
Resepti
1 pieni (600 g) kukkakaali
1 sitruunanruoho
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Tarjoa keiton kaveriksi kirsikkatomaatteja ja korianteria.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Kurkistus kotiin
Lumoavat kodit: Värikäs turvapaikka, jossa yksityiskohdat kertovat tarinaa
- Lumo vinkkaa
Häkkivarasto järjestykseen ammattijärjestäjän vinkeillä
- Lumo vinkkaa
Pienen keittiön parhaat puolet – ammattilaisten vinkit kokkailuun pienessä tilassa
- Lumo vinkkaa
Yhteiseen pöytään kokoontuminen on aina erityistä – Emma Ranteen resepti onnistuneisiin juhliin