Lumo vinkkaa

Kuuma keitto tuo lämpöä syksyyn

Kukkakaalista ja linsseistä syntyy lämmittävä syksyinen keitto, joka saa mukavasti potkua mausteista. Keitä ja nauti!

235x174

Resepti

1 pieni (600 g) kukkakaali

1 sitruunanruoho

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

1 tl garam masala -mausteseosta

1 tl kurkumaa

1 prk (400 g) kookosmaitoa

5 dl kasvislientä

1 dl punaisia linssejä

2 rkl tomaattisosetta

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

  1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
  2. Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  3. Tarjoa keiton kaveriksi kirsikkatomaatteja ja korianteria.

5.11.2018 (Muokattu 29.7.2021)

Teksti Otavamedia

Kuvat Otavamedia / Kristiina Kurronen

Vuokraa helposti paras koti – juuri sinulle!Vuokraa helposti paras koti – juuri sinulle!

Sinä tiedät, mistä paras koti juuri sinulle on tehty. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva Lumo-koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Sinä tiedät, mistä paras koti juuri sinulle on tehty. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva Lumo-koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja löydä koti sinulle